tiistai 11. maaliskuuta 2008

Vanhaa sukkasatoa

Nämä valmistuivat jo aikaa sitten, mutta kun niistä en ole aiemmin kuvaa saanut tänne niin nyt se on tässä. Nämä lähtevät Surkeenjärven matkailutilan mainiolla keittiön hengettärelle lasisen suuren sienipurkin kera. Lanka on ostettu Tallinnasta ja on sellaista aika karkeaa ja ohutta Viron villaa. Katkoin värjäyskohtia itse joten sukista tuli uniikisti hieman eri näköiset :)

Käspaikka



Pitipä opetella sitten vähän kirjontaakin, kun täällä oli sopiva paikka ja tarvettakin vanhalle kunnon käspaikalle. Jugend-ruusujen malli on poimittu joskus jostain kirjasta. Pellavakangas on Eurokankaasta ja pitsit hankin taannoiselta Tallinnan reissulta.

Tällä hetkellä tällaista

Uudessa kodissa on hyvä neulomistunnelma ja käsityötunnelma yleensä. Voin vain kuvitella kuinka monet sukat on ehditty neuloa talossa, jonka ensimmäinen osa on 1600-luvulta. Puikoilla ovat tällä hetkellä ruskeat sukat seiskaveikasta. Palmikkoneuleen matkin yksistä sukista, jotka löytyivät sukkalaatikosta. Kuka lie mallin suunnitellut, mutta se on helppo tehdä ja ihan hauskannäköinen. Myös mukavan joustava sukkiin.