lauantai 20. marraskuuta 2010

Flunssan iloja


Flunssassa ei ole mitään kivaa, paitsi se että vain lähestulkoon aivoton toiminta, kuten neulominen sujuu silloin parhaiten. Niinpä tänään on ehtinyt valmistua jo toinen lapasparin osanen Drops Delight-langasta. Ostin langan ohimennen Poppelista hätävaraksi koulutuspäivään (ettei vaan tekeminen loppuisi kesken!) Lanka on ohutta ja hitaasti syntyy lapasta verrattuna edelliseen työhön, mutta aika ihanat värit langassa. Ostanen toistekin. Tästä tulis kiva huivi ja parasta on konepestävyys.

perjantai 19. marraskuuta 2010

Puukko

Uutena käsityövalloituksena valmistui myös muutama viikko sitten ikioma puukko ja sen tuppi. Olen tosi ylpeä!! Terää en ole itse takonut, mutta muuten kaikki on itse tehtyä. Kahvassa on Eebenpuuta, visakoivua, nahkaa ja messinkiä.



Minua ohjanneet puukkomestarit ovat sukkansa ansainneet ja kiitokseksi valmistuivat nimikoidut sukat.

Villahaalari

Tässäpä vähän päivitystä puikoilta jo lähteneistä töistä. Siskonpoika saa villasukat ja villahaalarin (joka muuten on ihka ensimmäinen villahaalarikokeiluni). Villahaalarista tuli jännän mallinen. Se on tehty Novitan syksy/2010 lehden ohjeella seiskaveikasta. Toivottavasti on hyvä käytössä. Ensi kerralla haluan kokeilla resorineuleena toteutettua villapukua.




Samaisen lehden ohjeella valmistuivat siskolle pipo ja kauluri, mutta niistä ei tullut napattua kuvaa.

lauantai 13. marraskuuta 2010

Sytykeruusut




Meillä piti olla töissä askartelutalkoot, mutta kun ne peruuntuivat, niin piti ihan omin nokin järjestää omat talkoot :) Niinpä soiton paikalle ystävän ja yhdessä väkersimme sytykeruusuja, joita seurakunnan nuoret saavat myydä adventtitapahtumassa Israelin matkansa hyväksi.
Sytykeruusujen ohjeita löytyy erinäisistä blogeista googlettamalla. Helppoa hommaa ja lähes ilmaista. Ainoa, mitä ostin, oli kynttiläväri. joka sekin oli hyvin riittoisaa. Vink, vink! Jos on suhteita seurakuntaan, siellä jää käyttämättä aika monta kynttilänpätkää, jotka voi tässä askartelussa sulattaa hyvään uusiokäyttöön. Kananmunakennoja kertyy kaappeihin ja nekin pääsevät tässä uudestaan kiertoon. Tämä on kiva joululahja kaikille, joilla on takka, puuhella, pönttöuuni, puusauna tms. Askartelin vielä tulitikkuaskeille kivamman näköisen "kuoren" ja pakkasin sytykeruusujen kanssa samaan pakettiin.