keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Sukkakirja muutti uuteen kotiin

Ostin SSKK-kirjakerhon alesta itselleni elämäni toisen neulomisohjekirjan eli Cookien Suloisimmat sukat-kirjan. Eka kirjani siis on Stanfield&Griffiths Neulojan käsikirja. Nyt vain odottelemaan inspiraatiota uusille sukille. Mallit näyttivät mukavan haatavilta ja erilaisilta :) Ohutta lankaa vaan pitäisi jostain komeroiden kätköistä kaivaa...
Olen aivan onnessani, koska nyt on LOMA ja huomenna pääsen kotipuoleen Turkuun viettämään laatuaikaa niin itseni, kuin siskoni, siskonpojan, lankomiehen, Sarin, äidin, isän ja enon kanssa. Keski-ajan markkinoita odotan erototen. Ja ihan vaan kiertelyä ja kaartelua vanhan rakkaan kotikaupungin kaduilla <3

maanantai 20. kesäkuuta 2011

Lankakoriin unohtuneet

Rupesin eilen kaivelemaan lankakoristani materiaaleja uudelle projektille ja sieltähän löytyi kasa päättelemättömiä töitä. Inhokkihommaa, mutta ajattelin että kerrankin nyt hoidan tämän ensin. Vielä jäi korin pohjalle lapaset ja sukat, jotka odottavat korjausta/lisäsenttejä ja lapaset ilman peukkuja sekä yksi aloitettu sukanvarsi...Puhumattakaan kummitytön kesäisestä neuletakista, josta kummityttö lienee jo kasvanut ulos ja lankaakaan, joka ei riitä, ei enää saa kaupasta.


sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Kalajoki-sukat valmiit

Nyt tuli pari sille ensimmäisellekin sukalle. Näitä täytyy tehdä pukinkonttiin lisää :) Mutta nyt jotain muuta puikoille, koska samaa mallia harvemmin jaksaa tehdä kahdesti peräkkäin.

torstai 16. kesäkuuta 2011

Eka pätkä Kalajokea valmistui

... ja on muuten todella kaunis sukkamalli! Kiitos Yliveto-blogin Tiinalle! Näitä syntynee tulevaisuudessa lisääkin. Tämä on tehty siis seiskaveikasta. Neuloin ohjeen mukaan, mutta vähän normaalia tiukemmalla käsialalla. Tuli oikein sopivat, vaikka lanka on ohjeen lankaa paksumpaa. Kärkikavennus on myös hauska ja tekee sukasta tosi hyvin istuvan jalkaan.


tiistai 14. kesäkuuta 2011

Voihan kurppa!


Auts. Ontelokude loppui kesken juuri kun matosta olisi ollut ohjeiden mukaan tehtävää osiota jäljellä enää muutama rivi. Ja kun sen on ostanut messuilta ei edes oikein muista, että minkä merkkistä ja mistä se on kotoisin. Ei kai siis auta, kuin purkaa ja tehdä loppu omin päin.
Puikoilla on nyt myös Kalajoki-sukat. Ne löytyi surffaillessa blogeja läpi. Mutta ei niistä vielä sen enempää. Laitan kuvaa paremmassa vaiheessa.
Työkaveriltani sain tuon hauskan kuvassa näkyvän kortin. Aika osuva kortti minulle, mutta niinpäs vaan pääsi ontelokudekin loppumaan!

sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Juhannusruusumatto


Tätä mattoa varten ostin käsityömessuilta taannoin ontelokudetta ja nyt matto on ollut tekeillä jo jonkin aikaa. Se on vaan niin suuri käsityö, ettei sitä voi kantaa missään matkoilla mukana :) Ja purkanutkin olen pariin kertaan, kun jälki oli epätasaista ja matto oli ihan mykkyrällä. Sitten keksin lukea ohjetta selkeämmiltä sivuilta Aika on taikaa-blogista. Tämä on oikein mukava aurinkoisten päivien puhdetyö takapihalla auringossa istuskellen.

Sormus



Ja tässä siis sormus, joka valmistui samana päivänä kuin muut korut. Sormuksen osuus 29€ kokonaiskuluista oli n.10€.
Tämä oli tosi nopea ja helppo valmistaa.