lauantai 5. kesäkuuta 2010

hei tonttu-ukot hyppikää, nyt on riemun raikkahin aika!


Tonttu-takki valmistui eilen. Ilman nappejahan se siis ehti nököttää valmiina jo hyvän tovin, mutta jostain syystä päättely, napit, peukalot ja muut pikkujutut yleensä jäävät näissä neuletöissä roikkumaan viikoiksi, kuukausiksi, jopa vuosiksi...miksiköhän?! Alkuhuumassa tulee tehtyä töitä into pienkeänä ja sitten kun kaikki olisi viittä vaille valmista ei ole enää mitään kiirettä. No, onneksi tämä takki ehtii saajalleen sopivaan aikaan. Nyt se on vielä varmaan liian iso, mutta syksyllä toivottavasti sopiva :) Kaapo lämmitelköön hupun alla syyssateissa.

Tätä oli kiva neuloa ja toivon saavani aikaiseksi jossain vaiheessa aikuisten mallin. Eli ei muuta kuin laskemaan silkukoita ja mittailemaan. Tästähän ei ole ohjetta kuin tähän kokoon jonka tein :) Mutta hyvä taito on opetella itse neulesuunnittelua sen verran että osaa kokoa muuntaa. Nyt sitten sitä harjoittelemaan. Vain sopiva lankalaatu enää uupuu...

2 kommenttia:

Veera kirjoitti...

hitsit kun oot taitava, tää on ihana!! kyllä kelpaa pikkumiehen :)

Hanna kirjoitti...

Juu, suosittelen lämmöllä ohjetta. Oli älyttömän helppo, mutta malli on tosi kiva. Voin joskus antaa sen sulle, kun nyt ihan Ameriikasta asti tilasin tuon ohjeen.