tiistai 12. huhtikuuta 2011

Hankintoja


Kävin viikonloppuna ystäväni Sirkkelin kanssa kädentaitomessuilla täällä Jyväskylässä. Haaveilin ostavani enemmänkin lankaa, mutta toisin kävi. Paikalla oli varsinaisista lankaliikkeistä paikalla vain Poppeli. Eipä siinä, Poppelissahan minä ostoskelen useimmiten muutenkin :) Helmet ja korut näyttivät olevan trendi, joten niiden näytteilleasettajia oli paikalla paljon. Minäkin pääsen osalliseksi korujen teosta kun työkaverini opastaa tiimimme hopeakorujen saloihin toukokuussa, mutta enpä osannut mitään hankintoja tehdä, kun en ole asiaan vielä lainkaan perehtynyt.

Eli ostin siis ontelokudetta (8,60€/kg), sukkalankoja ja antiikkimessujen puolelta kolme Oiva Toikan Fauna-lautasta. Lautaset eivät kuuluneet mitenkään suunnitelmiin, mutta ne oli pakko saada, kun mummolta olen neljä saanut ja niistä yksi on jo särkynyt. Ontelokuteesta ajattelin virkata juhannusruusu-maton tai vastaavan tai sitten koreja.

Samassa kuvassa näkyy osa taannoisen Berliinin matkan käsityötuliaisistani, kerä oranssia sukkalankaa, Prymin silmukkamerkkejä sekä kerroslaskurit puikon päihin.

Näkyvätpä kuvassa muuten pikku sukatkin, jotka neuloin työkaverin vauvalle.

2 kommenttia:

Veera kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä toi kerroslaskuri, saakohan Suomesta niitä?

Matonkudetta oon kans metsästäny, yks äiti kerto perheleirillä ostaneensa pussillisen kirpparilta eurolla, mut eihän niitä enää ollu ku minä sinne pääsin :D

Nii ja oon kans menossa korukurssille Sinelliin lauantaina, aika samansuuntainen kevät meillä :D

Hanna kirjoitti...

Kyllä noita kerroslaskureita varmaan saa täältäkin. Ne on kyllä käteviä, jos on joku suurempi kuvioneule tai varsinkin joku kavennusvaihe menossa, niin muistaa mihin on jäänyt kun työnsä käsistään jätää korin pohjalle. Matonkuteet maksoi messuilla 4,90€/kg, mutta täältäkään en tiedä, mistä niitä saa kun se yksi poppanoihin ja kuteisiin erikoistunut liike lopetti. Oispa ihanaa nähdä. Yritetään silloin toukokuussa kun tulet!